Töltött csirkecomb

  • 2018.12.24.
  • 6

Töltött csirkecombHozzávalók:4 db egész csirkecomb4 db hústű A töltelékhez:2 db zsemle feldarabolva, tejbe áztatva2 gerezd fokhagyma1 fej (kisebb) vöröshagyma1 marék gomba150 g csirkemáj1 nagy csokor friss petrezselyemsó, bors3 csipet őrölt füstölt pirospaprika1 mk szárított majoranna1 mk szárított kakukkfű3 - 4 olajban eltett szárított paradicsom2 ek olívaolaj1 db tojásElkészítés: A csirkecombokat előkészítjük: az ujjunkkal a bőrt fellazítjuk a hústól, úgy, hogy ne sértsük fel a bőrt. A csirkecombokat (főleg a csontoknál) jól átsózzuk.A töltelékhez a zsemlékből kinyomkodjuk a tejet és belerakjuk egy nagy keverőtálba. Ebbe jöhet a nagyobb darabokra vágott máj, a finomra vágott vöröshagyma, zúzott fokhagyma, feldarabolt gomba és az apróra vágott szárított paradicsom. Fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával, a szárított zöldfűszerekkel, apróra vágott petrezselyemmel. Meglocsoljuk az olívaolajjal, beleütjük a tojásokat és az egészet alaposan összekeverjük.A csirkecomb zsebecskéibe töltjük a tölteléket. Egy hústűvel lezárjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csirkecombokat. Sózzuk, borsozzuk , alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 40 percig sütjük.Ha letelt a 40 perc, kivesszük, levesszük a fóliát, meglocsoljuk a combok tetejét olívaolajjal, visszarakjuk a sütőbe kb. 10 percre.