Narancsos gesztenyegolyó

  • 2018.12.24.
  • 8

Narancsos gesztenyegolyóHozzávalók (4 adag):25 dkg gesztenyemassza10 db zabkeksz1 kk cukrozatlan kakaópor1 kávéskanál fahéj (őrölt)1 db narancs (reszelt héja és leve)5 dkg vaj5 dkg étcsokoládéElkészítés:A kekszet morzsásítjuk (késes betétű robotgéppel, darálóval, zacskóba téve sodrófával).A kekszmozsához hozzákeverjük a kakaóport és a fahéjat, így szárazon jobban el tud keveredni.Ezután elmorzsoljuk benne a gesztenyemasszát és a vajat, majd hozzáreszeljük a narancs héját és hozzáöntjük a narancs kifacsart levét. Eldolgozzuk a hozzávalókat, hogy homogén masszát kapjunk. Ha túl lágynak találjuk kekszporral, ha túl keménynek, akkor pedig narancslével javítunk az állagán.Vizes kézzel golyókat formálunk (így nem tud rátapadni a massza), majd a kész golyókat reszelt étcsoki forgácsokba hempergetjük.