Rácsos szilvás lepény

  • 2012.09.02.
  • 8

Ezt a finom receptet Limaránál találtam. Kicsit módósítottam rajta, de a végeredmény nagyon finom lett. Az este elfogyott a tej, (s a következő adagot csak holnap este hozzák), a receptbeli tejmennyiséget ásványvízzel és tejporral helyettesítettem.Hozzávalók:
- a tésztához
20 dkg liszt2 dkg cukor2 ek. tejporcsipet sókb. 1,5 dl ásványvíz1 ek. olaj1 dkg élesztő1 tojás a kenéshez2 ek. porcukor- a töltelékhez30 dkg szilva1 kk.fahéj3 kanál cukorA hozzávalókat egy nagyobb edénybe
tesszük. Jól összedolgozzuk miután hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
Fél órát pihentetjük. Amíg pihen a tészta,
kimagozzuk a szilvát, lecukrozzuk és fahéjozzuk.Egy maréknyi tésztát félreteszünk a rácsnak,
majd kinyújtjuk. Ráhelyezzük a gyümölcsöt, erre pedig a félretett tésztából rácsokat teszünk. 10-15 percet pihentetjük még, majd tojással lekenjük és előmelegített szütőben szép pirosra megsütjük. Kihülés után porcukrozzuk.