Tejes kifli

  • 2020.03.29.
  • 9

Én is beálltam a sorba, ha már mindenki
karantén pékséget nyitott! :DTaláltam jó pár, már lejárt szavatosságú instant élesztőtés miután esélytelen frisset vagy akár port venni,
így kuka helyett méltó módon beteljesítem a sorsukat,
remélve, hogy egyáltalán működnek!Az utóbbi időben nem igen készült semmi fehérlisztes
élesztős dolog,
életmódváltás miatt,
így most megint rákell érezni a csínjára.Természetesen mérsékelten fogasztva, mertazt vallom, a glutén nem igazán a barátunk!Azt hiszem elsőre azért nem is olyan
rossz! :)Mindenesetre a család még melegében neki esett! <3Hozzávalók:laktóz mentes változat45 dkg fehér liszt BL555 dkg rétesliszt1 1/2
tk. himalája só vagy 1 tk. tengeri1 1/2 tk. cukor
1 1/2 cs. száraz élesztő30 g l.m. vaj4 dl l.m tej
(pici mehet bele, ha még vesz fel)+ tej a kenéshezA lisztet egy tálba a robotgép üstjébe tettem.Szitálni is lehet. Nálam ez a nagy izgalomban kimaradt! :)Hozzáadtam az élesztőt és a cukrot.Majd mehet a vaj és a langyos tej.Géppel összeállítottam és dagasztottam,
míg sima nem lett a tészta.Ezután még kézzel is áttagasztottam egy picit.Letekarva meleg helyen kelt fél órát.
A sütőt előmelegítettem 200°C fokra..Amíg ez megtörtént a tésztát kör alakban
kinyújtottam és cikkekre vágtam.Először félbe, majd 4-be,végül még ezeket is megfeleztem.A külső széleitől befelé haladva felcsavartam a szeleteket éssütőpapiros tepsire tettem.Langyos tejjel megkentem mindenhol,majd ment a sütőbe.A hőmérsélketet visszavettem 180°C fokra,
mert a sütőm elég jól fog.Illetve letakartam alufóliával, miután már eléggé megpirultak.Ez is sütőfüggő!(nálam villany, alsó-felső sütés)45 percig sültek.Kihűlni nem igen volt idejük! ;)