Joghurtos csirkemell

  • 2020.02.23.
  • 3

Mindent a tepsibe pakolós, viszonylag hamar elkészülő fogás,akár a vasárnapi asztalra is.Az őzgerinces csirkemellel ellentétben, ezt nem fordítottam meg,hogy az alja is megsüljön, így alulra sonka se került.Ez lusta üzemódban készülő ebéd! :)Hozzávalók:kb. 90 dkg csirkemell/nekem 4 szelet maradt ki a kilóból/2 pohár joghurt3 tojás30 dkg reszelt sajtsó, bors
2 gerezd foghagya10 dkg feketeerdei sonkaElkészítés:A csirkemellett szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.A joghurthoz adjuk a tojást és a reszelt foghagymát.A húsokat belemártjuk a joghurtos masszába, megforgatjuka sajtba és egy tepsibe fektetjük.A végén a maradék joghurtot ráöntjük és megszórjuka sajttal.A tetejét befedjük a sonkával és 180°-on,
alsó-felső sütésésen készre sütjük.A sütés vége felé többször leöntöttem a keletkező és feéesleges levet!Köret ajánlat: Basmati rizs