Batáta-avagy édesburgonya-krémleves pestos sajttal

  • 2015.09.13.
  • 1

Nem mondhatnám, hogy a kis családomban mindenki odavan azédesburgonyáért!Férjem abszolút nem, kislányom pedig, mikor, milyen kedve van.Igaz Ő más ételekhez is így áll! :DMost Önző voltam és készítettem ismét,azonban nem köret-ahogy szoktam-, hanem leves formájában. :)Hozzávalók:4 nagyobb darab batáta (tescoban általában kapni)1 kisebb hagyma2 közepes babérlevélsó, fehérbors ízlés szerint1 dl főzőtejszínkedvenc sajtunk a tetejére-az Én esetemben egy Holland eredetű Basiron pestos sajt került rá,amivel nagyon ínyenc és harmonikus ízkombinációt alkotott.
Elkészítés:A burgonyát meghámozzuk felkockázzuk, a hagymát szintén
és annyi vízben, hogy ellepje őket feltesszük főni.Sózzuk, borsozzuk és a babérleveleket is hozzáadjuk.Viszonylag hamar megpuhul.Ekkor levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük,persze nem muszáj teljesen pépesre ki, hogy szereti.Visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a tejszíntés pár pillanat múlva, mikor összeforrt, elzárjuk.
Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. :)Tipp:Ez egy zsiradék mentes változat.Ha azonban zsiradékkal készítené valaki,akkor a hagymát előtte olajon meg kell pirítani, rádobni a burgonyátés úgy felhígítani. :)Tálalhatjuk sajtos pirítóssal, sajtos leveles ill. más sós rúddal,
vagy baconnel.