Medvehagymás rántotta

  • 2014.04.04.
  • 1

Egy kiadós és ízig-vérig magyaros reggeli, a medvehagyma közreműködésével. :)Hozzávalók:medvehagyma ízlés szerint
2 tojás fejenként1/2 dl tej( 4 tojáshoz számítva, további tojásnál növeljük)egy szép megtermett szelet húsos szalonnapár szelet házi szalámi vagy kolbászsó(óvatosan adagolva a sós hozzávalókra tekintettel)olaj vagy vaj(ha szükséges)Elkészítés:A tojásokat egy tálba felverjük .Sózzuk és hozzákeverjük a tejet.A szalonnát és a szalámit kockázzuk ill. szeleteljük.Először a szalonnát pirítjuk zsírjára, ha kevés lenne a zsiradék alatta, adjunk hozzá olajat vagy vajat.Amikor szép piros a szalonna, mehet bele a szalámi és az előzőleg apróra vágott medvehagyma.Pár perc pirítás után ráöntjük a tojást és kis lángon hagyjuk,
hogy egyenletesen megsüljön, itt-ott megpiszkálhatjuk, hogy a hő átjárja.Mikor kész,
tálalhatjuk is! Akár
feltekerve,
akár kenyér vagy zsemle közé téve. :)Javaslat:További fűszerezés, úgy mint bors, pirospaprika, egyéni ízlés alapján.