Epres brownie ricottával

  • 2015.06.06.
  • 4

­Pihe-puha, krémesen csokis és epres brownie készült nálam a minap. Miközben az eper puhára sült a tetején, a leve egy kicsit átitatta a brownie tésztáját – garantáltan lágyan, brownie-san puha lesz a végeredmény, és az ízek is könnyen összeérnek.Az epres ricottatortánál már láttuk, hogy a ricotta és az eper mennyire szeretik egymást. Akkor a ricottáé volt a főszerep, itt most egy picit háttérbe szorul – de ez nem baj, ez nem jelenti azt, hogy nem lenne fontos, hogy el lehetne hagyni, sőt! Megkapta a nélkülözhetetlen kiegészítő, a „csavar”, a csalafintaság szerepét. Az eperrel együtt.Na és akkor kié a főszerep? Bizony, a brownie-nak jutott az első hely, ő adja most az ízvilág alapját, és bár a csuparicottás ricottatorta is tényleg nagyon-nagyon szuper, egy szót mondok csak, és el fogjátok hinni, hogy megéri átadni a brownie-nak a főszerepet: CSOKI!  Na ugye. Epres brownie ricottávalHozzávalók:100 g étcsokoládé100 g tejcsokoládé200 g vaj4 tojás20 dkg cukor10 dkg liszt250 g ricotta1 ek. barna cukor2 nagy maréknyi eperAz epret kicsumázzuk és megmossuk.A vajat és a csokoládékat összeolvasztjuk.Az egész tojásokat a 20 dkg cukorral egy nagy tálba tesszük, és elektromos habverővel addig keverjük, amíg szép világos színű és habkönnyű állagú nem lesz. Ekkor hozzákeverjük a vajas csokit és a lisztet is. Sütőpapírozott tepsibe öntjük.A ricottához hozzákeverjük a barna cukrot, és kiskanállal pöttyöket rakunk belőle a brownie tetejére. Ezután az eperszemeket is a tésztára dobáljuk, és 180°C-on 40-50 percig sütjük. (Tovább sül mint egy átlagos brownie, mert a friss epertől sokkal vizesebb a tészta – de pont ezért, plusz a ricotta krémessége miatt nem fog kiszáradni ennyi idő alatt).