Csirkés gombás palacsinta

  • 2013.11.07.
  • 1

Hozzávalók 4 személyre:50 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, 1 hagyma, 1 kisebb paprika, 2 cikk fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, pirospaprika, só, bors, petrezselyemzöld.Elkészítése:A hagymát felaprítjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, kissé összepirítjuk, majd beletesszük a kockára vágott csirkemellet. A húst fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és a zúzott fokhagymával. Kevés vizet öntünk alá, és puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk az apróra vágott gombát, majd készre főzzük. A tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, besűrítjük vele a csirkemellet. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A palacsintákra halmozunk a húsraguból, majd petrezselyem- vagy zöldhagymaszárral batyuvá kötjük össze. Kevés szószt kanalazunk a tányérra, ráhelyezzük a batyukat, és forrón tálaljuk. Tipp: csirkehús helyett sertés- vagy vadhúsból is készíthetjük.