Epres joghurtos desszert

  • 2013.04.29.
  • 2

Hozzávalók:10-12 dkg babapiskóta, 3 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 1,5 dl joghurt, 10 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 5 g zselatin por (vagy 2-3 lap), eper vagy más gyümölcs, 1 dl kávéElkészítése:A mascarponét a joghurttal (1 dl kivételével) és a kétféle cukorral kikeverjük. A félretett joghurtba belekavarjuk a zselatinport és lassú tűzön melegítjük (forralni nem szabad!!). A tűzről levéve hozzákeverjük a többi krémhez. A tejszínt kemény habbá verjük, kb. 2/3-át

lazán a krémbe forgatjuk, a maradék tejszínhabot félretesszük díszíteni. Egy őzgerinc formát kibélelünk átlátszó fóliával, a babpiskótát a kávéba mártjuk(nem áztatjuk) és kirakjuk a forma alját, rákenjük a krém negyedét, majd eperszeletekkel megrakjuk, lerétegezzük és hűtőbe tesszük pár órára. Mikor megszilárdult, tejszínhabbal és eperrel díszítjük.