Habos csokoládékrém rumos erdeigyümölcs-zselével

  • 2020.11.25.
  • 2





Ez a desszert nem volt tervbe véve, de a félig elbaltázott csokikrém okot adott rá. :D És ha már az erdei gyümölcs legutóbb képbe került nálam, akkor miért ne használhattam volna most is, ehhez a pohárkrémhez?! :) Finom és egyben laktató édesség lett a jutalmam, és mindenki másé is, aki kapott belőle. :)

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: tr Hozzávalók 4 személyre:25 dkg erdeigyümölcs-keverék6 dkg kristálycukor1,5 dl kókusztejszín2 ek. Portorico rum4 zselatinlap2 tojás11 dkg porcukor1 ek. holland kakaópor 6 dkg puha vaj2,5 dl habtejszín12,5 mascarpone1 tk. vaníliapaszta p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent elkészítés:A csokoládékrémhez a kakaóport 5 dkg porcukorral fém tálba szitáljuk, hozzáütjük a tojásokat, és csomómentesre keverjük. A tálat vízgőz fölé állítjuk, és kis lángon, folyamatos keverés mellett krémmé főzzük. Többször átkeverve, teljesen kihűtjük.A puha vajat 3 dkg porcukorral felhabosítjuk, a csokipudinghoz dolgozzuk, majd óvatosan beleforgatunk 20 dkg habbá vert tejszínt. A habos csokoládékrémet elosztjuk 4 db 2,5 dl űrtartalmú üvegpohárban, és hűtőbe tesszük.A zseléhez a fagyasztott gyümölcsöt a kristálycukorral és a kókusztejszínnel együtt lábasba tesszük, felforraljuk, majd 1-2 percig kevergetve főzzük. Elzárjuk alatta a lángot, és botmixerrel pépesítjük.Hozzáadjuk rumot, és felolvasztjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott, alaposan kinyomkodott zselatinlapokat. A forró öntetet fém kiöntőbe töltjük és hagyjuk langyosra hűlni.A gyümölcsöntetet négyfelé osztva a csokoládékrémre locsoljuk, és hűtőbe tesszük annyi időre, hogy teljesen megdermedjen.A mascarponét kikeverjük a többi porcukorral, a vaníliapasztával, és hozzáforgatjuk a megmaradt tejszínhabot. A habos krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és tetszés szerint mintázva, a desszertek tetejére nyomjuk.


p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent }