Gyors almás sütemény

  • 2020.08.31.
  • 7

Tegnap volt a nyár legforróbb napja, és bár mára egy csöppet elviselhetőbb a hőmérséklet, azért elmondhatjuk, hogy a meleg évszak még utoljára megmutatja nekünk az erejét. Holnap, a naptári ősz első napján viszont valóban fellélegezhetünk, és akár a sütőt is bekapcsolhatjuk. A sulikezdés miatt persze nyilván nincs idő komolyabb édességgel meglepni a gyerkőcöket és magunkat, de egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető sütivel azért megörvendeztethetjük őket. :)Bár nekem nincs gyerekem, ezért a szeptemberi rohanástól ilyen módon megmenekülök, de azért azt elmondhatom, hogy én is szívesen sütök kevés idő és energia ráfordítást igénylő süteményeket. Igaz, néhány év óta a sütéshez sokkal több türelmet érzek, mint a főzéshez, néha viszont még így sincs kedvem a bonyolultabb és/vagy időigényesebb desszertekhez. A „néha” olykor hosszabb időszakot ölel fel. :D Ilyenkor a hipp-hopp elkészíthető édességeket részesítem előnyben, és posztolom is itt a blogon, aminek reményeim szerint sokan örülnek. :) Persze az egyszerű és gyors fogalma is relatív, mert ami nekem gyorsnak számít, az nem biztos, hogy másnak is az. De azért bízom benne, hogy nem szoktam mellélőni ezen a téren :D Ez a süti például biztos, hogy egyszerű és gyors, ráadásul nagyon almás. :) Akinek még a csokis-pekándiós díszítéssel sincs kedve bajlódni, az egyszerűen csak szórjon rá porcukrot. Úgy is finom. :) p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent } a:visited { color: #800000; so-language: zxx; text-decoration: underline } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline }Hozzávalók 28x18 cm-es tepsihez:Tésztához:25 dkg Granny Smith alma15 dkg finomliszt5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt8 dkg finomítatlan nádcukor + 2 dkg a szóráshoz1 tk. sütőpor1 tk. szódabikarbóna½ mk. só2 tojás1,8 dl író60 ml növényi olaj (nálam napraforgó- és olívaolaj fele-fele arányban)1 tk. vaníliapasztaTetejére:3 dkg étcsokoládé1 tk. napraforgóolaj3 dkg pirított, aprított pekándióelkészítés:A meghámozott, magházától megfosztott almákat 1 cm-es kockákra vágjuk, és hozzáforgatjuk a sütőporral, szódabikarbónával, cukorral, sóval vegyített kétféle liszthez.A tojást felverjük, felöntjük az íróval, az olajjal, vaníliával ízesítjük, és fakanállal lazán az almás liszthez keverjük. (Nem kell agyonkevergetni!)A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejét megszórjuk nádcukorral. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. A kész süteményt tortarácsra tesszük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.Az étcsokoládét az olajjal felolvasztjuk, a tetszés szerinti méretűre felszelt sütemény tetejére csorgatjuk és rászórjuk az aprított pekándiót.sütési hőfok: 180°Csütési mód: alul-felül sütéssütési idő: kb. 30 percTipp:A tésztát dúsíthatjuk aprított csokoládéval, mazsolával. Kerek tortaformában is megsüthetjük. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline }