Ananászos répatorta krémsajtos habbal

  • 2020.04.05.
  • 4


Már csak 1 hét és húsvét vasárnap. :) Itt az idő agyalni az ünnepi édességeken! A répatorta például abszolút a húsvéthoz illő édesség. :)Tudom, mostanában sokat emlegetem az edzőmet, de mit tehetnék, ha a vegán sütikről mindig ő jut az eszembe?! :D Pár héttel ezelőtt a répatortát is ő hozta szóba, mivel ez a fajta süti az egyik kedvence, és akkor elhatároztam, hogy húsvétra megsütöm neki tej- és tojásmentesen, azaz vegánosítva. Aztán nagyot fordult a világ, és lőttek az állati alapanyagoktól mentes répatortának. Nem mintha vegán módra nem süthetném meg úgy is, hogy ő most nem kap belőle, de ezúttal mégis a tojással készült verzió mellett döntöttem, kedvezve azoknak, akiknek nem kell mellőzniük ezt a hozzávalót.Bár én nem vagyok annyira oda a sárgarépával dúsított sütikért, de ez a torta azonnal kedvenc lett. :) A tésztája könnyű, levegős, és nem nehezíti el, ill. teszi nyers hatásúvá a répa. A lágy hab pedig szó szerint hab a tortán! :D Szerintem jó választás húsvétra. ;)Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:Tésztához:20 dkg finomliszt1 tk. sütőpor1 tk. szódabikarbóna1 csapott tk. őrölt fahéj2 tojás12 dkg finomítatlan nádcukor1 tk. vaníliapaszta60 ml növényi olaj80 ml alacsony zsírtartalmú író1 nagy (12-15 dkg) finomra reszelt sárgarépa15 dkg konzerv ananász5 dkg pirított, aprított pekándióKrémsajtos habhoz:1 doboz (125 g) natúr krémsajt (pl. Philadelphia)5 dkg nádporcukor1 tk. vaníliapaszta1,5 dl habtejszínelkészítés:A tojást a cukorral, az olajjal és a vaníliával robotgéppel közepes fokozaton sűrűsödésig keverjük.Hozzáadjuk az írót, a répát, az aprított ananászt, a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal vegyített kétféle lisztet, és alacsony fokozaton tovább keverjük.Beleforgatjuk a durvára vágott pekándiót, és a masszát a sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba!), majd a formában hagyjuk kihűlni.A habhoz a krémsajtot kikeverjük a nádporcukorral, a vaníliapasztával, majd beleforgatjuk a tejszínhabot, és körkörösen a torta tetejére nyomjuk. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.sütési hőfok: 180°Csütési mód: alul-felül sütéssütési idő: kb. 30 percMegjegyzés:A képen látható tortára nem pötyögtettem rá az összes habot, mert jobban mutat kevesebb díszítéssel, de persze mindenképp javaslom a receptben leírt mennyiséget. A kimaradt habot mi is utólag tettük rá a sütire.Tipp:Vegán módra is elkészíthetjük – író helyett tehetünk bele narancslevet, a tojás kiváltásra pedig adjunk hozzá 1 evőkanál citromlevet, hogy a szódabikarbóna ki tudja fejteni a hatását.
p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent } a:visited { color: #800000; so-language: zxx; text-decoration: underline } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline }