Marcipános túrókrémfagylalt ribizlivel

  • 2019.07.31.
  • 7

Ennek a fagyinak az elődje fent volt a blogon, de végül annyit változtattam rajta, hogy jobbnak láttam törölni az előzőt. Annál is inkább, mert ez az új finomabbra sikerült. Pedig már az a korábbi is az egyik kedvencem volt. :D Eredetileg mascarponével készítettem, de mivel mostanában rákaptam a krémsajtra, kipróbáltam fagyiban is. Nem lepett meg, hogy jól működött. :DAz imádott túró, a selymes krémsajt, az izgalmas marcipán és a fanyar ribizli jól harmonizálnak egymással ebben a desszertben, ami a mostani kánikulában igazán kellemes enyhülést jelent. :)Hozzávalók 1 l-es kuglófformához:Fagylaltalaphoz:25 dkg túró20 dkg natúr Philadelphia krémsajt5 dkg tejföl10 dkg porcukor1 ek. Bourbon vaníliapaszta3 ek. frissen facsart narancslé10 dkg cukrozott marcipánmassza2,5 dl habtejszínÖntethez:15 dkg ribizli3 dkg cukor1 ek. frissen facsart narancsléDíszítéshez:ribizlifürtökelkészítés:Az öntethez a ribizlit a cukorral lekvárrá főzzük, teljesen kihűtjük, majd összekeverjük a narancslével.A túrót összetörjük, hozzádolgozzuk a krémsajtot, a tejfölt, porcukrot, és vaníliapasztával, narancslével ízesítjük.Beleforgatjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt marcipánt, a kemény habbá vert tejszínt, és a krémalapot szilikon kuglófformába töltjük. Folpackkal letakarva mélyhűtőbe tesszük.A fagylaltot fogyasztás előtt 20 perccel kivesszük a mélyhűtőből, rácsorgatjuk a ribizlilekvárt, és ribizlifürtökkel díszítve tálaljuk.Tipp:A lekvárt hanyagul a krémalaphoz is hozzákeverhetjük. A fagylaltot nem szükséges formába tölteni, műanyag dobozba is önthetjük, így fagyasztjuk le, majd gombócozzuk.p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; }