Frozen yoghurt – joghurtjégkrém fahéjas cseresznyeszósszal

  • 2019.07.06.
  • 2

Megint jégkrém! Megint cseresznye! Megint fahéj! :D Ez a hármas most nagy favorit nálam, de ezúttal a krém nem tojásos alapú, hanem egy kicsit könnyedebb formában készítettem, mascarponés joghurtjégkrémnek, azaz hangzatosabb néven, frozen yoghurtnak. Eredetileg sima pohárkrém lett volna belőle a szósszal rétegezve, de mivel a Kutyafül külföldre ment, én meg szerettem volna, hogy neki is jusson ebből a finomságból, ezért inkább fagyott formában tartósítottam, hogy mire hazaér, ne romoljon meg.Kellemes, nem túl édes, hűsítő desszert – a cseresznyeszósszal alkot kerek egészet. :)Hozzávalók 8 minikuglóf formához:Fahéjas cseresznyeszószhoz:50 dkg magozott cseresznye4-5 dkg cukor1 ek. frissen facsart citromlé1 tk. őrölt fahéja fele mennyiségű főtt cseresznyeétkezési kukoricakeményítő (a gyümölcslé mennyiségétől függően, 3 g/dl)Mascarponés joghurtkrémhez:40 dkg natúr görög joghurt15 dkg mascarpone4 dkg porcukor1 vaníliarúd (vagy 1 ek. vaníliakivonat)1 ek. citromléa főtt cseresznye másik feleTálaláshoz:kakaós kekszmorzsaelkészítés:A szószhoz a cseresznyét a cukorral, a citromlével, a fahéjjal lábasba teszünk, és forrástól számítva, kis lángon, fedő alatt negyedórát főzzük.Leszűrjük, majd a fele mennyiségű cseresznyét visszatesszük a főzőlébe, és botmixerrel pürésítjük.Az így kapott sűrű cseresznyelét lemérjük, és dl-ként 3 g keményítőt számolva, simára keverjük egy kevés lével. (Nekem kicsit több, mint 3 dl cseresznyelevem lett, ezért 1 dkg keményítőt adtam hozzá.)A keményítős levet a többihez öntjük és besűrítjük vele a szószt. Kihűtjük.A krém hozzávalóit simára keverjük, összeforgatjuk a kihűlt, főtt cseresznye másik felével, és megtöltjük vele a kuglófformákat. Tálcára állítjuk, és folpackkal letakarva fagyasztóba tesszük.Fogyasztás előtt lehúzzuk róluk a formát, és kekszmorzsával megszórva, a cseresznyeszósszal együtt tálaljuk. Tipp:A krémet 1 l-es formában is kifagyaszthatjuk, vagy krémként üvegpoharakba is rétegezhetjük a gyümölcsszósszal.