Indiai jellegű joghurtos csirkeragu

  • 2018.08.13.
  • 7

Ez bizony nem egy autentikus indiai étel, csak amolyan Macskanyelvféle „olyan, mintha”. :D Ettől függetlenül finom, és tényleg egy csöppet indiai ízvilágú a goa masala fűszerkeveréknek köszönhetően. Imádtuk beletunkolni a lachha parathát. :) A képeken látható kukoricás rizs igazából nem képezi szerves részét ennek a főételnek, csak a 2 nappal korábbról megmaradt köretet már meg kellett enni. :D A húsragu egyébként egyszerre magyaros és indiai is, és a joghurt miatt kellemesen savanykás. :)Hozzávalók 4 személyre:Csirkeraguhoz:50 dkg csirkecombfilé2 fej vöröshagyma (tisztítva kb. 30 dkg)1 bocskorpaprika (tisztítva kb. 15 dkg)1 ek. grill fűszerkeverék1 púpozott ek. goa masala fűszerkeverék1 csapott ek. őrölt pirospaprika1 csapott ek. morzsolt korianderlevél½ tk. őrölt mustármagkashmiri csili ízlés szerintsó2 dl víz8 ek. natúr görög joghurt1 púpozott ek. ghí vagy a ghí készítéséből visszamaradt habTálaláshoz:lachha parathasavanyúság (pl. édes-savanyú gyöngyhagyma, ecetes bébiuborka)elkészítés:A lebőrözött combfiléket kis kockákra vágjuk, beszórjuk a fűszerek keverékével a só kivételével, és állni hagyjuk fél órát.A félbevágott, majd vékonyra szelt vöröshagymát a kis kockákra aprított paprikával együtt a felhevített vajzsíron kissé megpirítjuk, majd rátesszük a fűszeres húst, és fehéredésig sütjük.Felöntjük a vízzel, és a levét majdnem teljesen elforralva megpároljuk. Belekeverjük a joghurtot, összeforraljuk, sózzuk még, ha szükséges, és a kész ragut tálaljuk.p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }