MÉZES GRÍZES

  • 2017.02.24.
  • 1

MÉZES GRÍZESVan már fent egy mézes-krémes receptem, ami tényleg nagyon finom, viszont soha nem sikerült szépen felszeletelnem, így a kisfiam szülinapján amikor szerettem volna azt készíteni, ezt a tészta alapot használtam. Mindenkinek nagyon ízlett a süti, szép is volt, meg mutatós - igaz csak porcukorral hintettem le, nem került rá csokiborítás, mert be kell vallanom, elszámoltam magam és már nem maradt annyi csoki itthon, hogy még arra tudtam volna tenni.. De így is finom volt és ez volt a legfontosabb.. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, nagyon finom!!!HOZZÁVALÓKA tésztához30 g sertészsír2 evőkanál virágméz450 g búzaliszt (BL55)150 g porcukor1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)1 kávéskanál szódabikarbóna3 evőkanál 2,8%-os tejKrémhez:25 dkg porcukor20 dkg vaj6 dl tej5 ek grízlekvár
csokimáz a süti tetejéreELKÉSZÍTÉSE
Lassú tűzön megfőzzük a grízt a tejjel, majd hagyjuk hűlni.A zsírt és a mézet felolvasztjuk. A liszthez adjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, az olvasztott zsíros mézet és a tejet, majd jól összegyúrjuk a tésztát. Ha nagyon kemény lenne, a tésztánk mehet hozzá még egy pici tej. Fél órát félretesszük és pihentetjük.
4 részre osztjuk a tésztát. Lisztezett deszkán nagy tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Majd a tepsi hátlapján, sütőpapíron, 170 C fokon 10-15 perc alatt megsütjük a lapokat - addig süssük, amíg már kezd színt kapni a lap.A
porcukrot és a vajat összedolgozzuk, majd hozzáadva a grízt, robotgéppel krémessé keverjük.Az első lapot tálcára helyezzük, majd a krém felével megtöltjük, a második lapot lekvárral töltjük meg, a harmadik lapot a krém másik felével.Ráhelyezzük óvatosan a negyedik lapot, és erre kerül a csokimáz - vagy csak megszórjuk porcukorral.Kb. 1 napig pihentetjük, hogy jól megpuhuljon. Ízlés szerint szeleteljük.A Facebookon
itt tudtom hozzám csatlakozni.Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni,
ide kattints.