Cseh Sörfeszt 2018

  • 2018.06.18.
  • 0

 Immár a 11. Cseh Sörfesztivál a sorban és még mindig van mit felfedezni, köszönhetően a cseh sörgyárak megszámlálhatatlan voltának. Idén a ismét a WestEnd tetőteraszán tartják, ami jelenti azt, hogy nyugisabb, csendesebb, hűvösebb, mint mondjuk a Városháza park volt, viszont nem lehet csak úgy az utcáról beesni, a plázán kersztül lehet megközelíteni.
 Belépő nincsen, kötelező korsó nincsen, készpénzes fizetés van. Belépésnél táskaellenőrzés, ételt, italt bevinni nem lehet, sőt állítólag korsót sem. A jelenleg is zajló sporteseményre való tekintettel óriáskivetítő van, háromszintes tribünről, vagy a gyepen elhelyezett gyepesített raklapokról, sőt igényesebbek a VIP tribünről is élvezhetik. A sörökön kívül pálinka, Becherovka, cider és kézműves szörp is iható. Étel a szokásos sült kolbászos és társai. A pultok mögött profi csapolók vannak, a kapott sör nekem mindig tökéletesen volt csapolva.
 Június 28. lesz nyitva, de titokban reménykedem, folytatják a vb végéig, ahogyan négy éve volt!



Próbáltam olyan képeket készíteni, ahol az árak is láthatóak.




 Figyelem! A Becherovka standjánál is lehet sört kapni, szóval nem csak a csinos hosteslányok miatt érdemes odamenni. A Humenecko Special egy finom középvonalas, komlós-fűszeres sör, nem éreztem keserűnek. A Frankies Limetus citromfűvel és korianderrel készült, ízben selymes, lágy, utóízben a koriander üt, mint a reszelt gyömbér.

A Kocournál óvatosan egy Ratajt ittam, hátha jó és tényleg az volt. Persze a csapon levő Kocour APA és stout a különlegesség.

 A Kuzintól a Pizza Slice In The Party Discrict egy málmás illatú és izű IPA, érdemes kipróbálni. Ami viszont alapvetően megkóstolandó, az a Budweiser szűretlen pasztőrözetlen zwickl. Nagyon lágy, virágos komlós íze van, szerintem megosztó, érdekelnének a vélemyények róla.

 Lehet mondani, hogy sok cseh sört be lehet szerezni üvegben is, de a Perstein Taxis is egészen máshogyan mutatta magát csapról, sokkal izgalmasabbnak éreztem, mint üvegből.

 A csapolt Permonok is kötelező tételek, bár most nem fért bele a kapacitásba. Az áraik is kifejezetten jók, mert így csapról lehet kisebb mennyiségeket kóstolni arányosan ugyanannyiért, mintha máshol üveggel venném.



 A Frederick Hekkelbergnél van még más száraz barna is csapon, jól van megválogatva a kínálat.