Bécsi diós kocka

  • 2020.11.22.
  • 1


Régi-régi karácsonyi sütemény, amit Ili konyhájában találtam meg. Ilikét már "ezeréve" ismerem a NőkLapja fórumáról. Úgy emlékszem, hogy mindig csodás recepteket osztott meg és mindig, mindenben a többiek segítségére sietett. Bár soha nem találkoztunk, szívembe zártam Őt :) Ahogy soha, egyik receptje sem volt csalódás, úgy ez sem! És egészen elképesztően finom :)Tésztához: 30 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, kevés cukor, 7 dkg vaj, 2 dl tejföl, 1 tojásKrém: 25 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, 1/2 dl rum, 5 dl tej, 3 púpos ek lisztA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vajazott tepsi hátoldalán két lapot sütünk belőle.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a rumot. A tejből és lisztből sűrű pépet főzünk, ha kihűlt, felváltva hozzákeverjük a vajas cukrot és a diót. Az egyik tésztalapot megkenjük a krémmel, ráfektetjük a másik lapot. Egy éjszakát pihentetjük, azalatt megpuhul. Porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljuk.