Sajtos-szezámmagos rúd / Sajtos pogácsa alaprecept

  • 2015.11.11.
  • 4

A hétvégén vendégségben voltunk, ahol ezt a nagyon finom és mégis pofon egyszerű kis sós süteményt kóstolhattuk meg, gyorsan el is kértem a receptet, hogy mindenki tudjon róla!
A tészta omlós és puha,
mégis roppan amikor az ember beleharap, szóval maga a tökély ez a kis aprósütemény!35 dkg liszt25 dkg margarin15 dkg reszelt sajt3-4 ek tejföl1/2 ek só1 ek ecet1 tojássárgája a tetejéreA hozzávalókat a sajton kívül egy nagy tálba tesszük és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk. Nyújtódeszkán ceruza vastagságúra nyújtjuk és nagykéssel, vagy a pizza szeletelővel csíkokra vágjuk, vagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük a tojássárgájával és reszelt sajtot, vagy szezámmagot szórunk rá. 230 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Én alapból dupla adaggal szoktam nekiállni, mert egy adag mire kisül gyakorlatilag el is fogy!Szóval ha tényleg meg szeretnénk vele kínálni a vendégeket akkor ne egy adaggal készüljünk :)- Palkó -