Chilis - lecsós csirkemell

  • 2015.10.12.
  • 7

Gyors, de mégis laktató menü kell így a hétvége közeledtével, de már unom a rizst és a sültburgonyát.
Így jött az ötlet, hogy a fagyasztóban talált csirkemellet sült zöldségekkel együtt süssem meg a sütőben, így egy felvonásban elkészül a komplett menü, nem kell a mosogatással bajlódni utána.Hozzávalók:30 dkg csirkemell2ek Chilis extraszűz olíva olaj1 fej nagyobb vöröshagyma1 fej lilahagyma3 gerezd fokhagyma1 parprika1 paradicsomCsirkés fűszersóElkészítés:
A csirkét megtisztítjuk és befűszerezzük, majd a tepsibe 1 dl vizet teszünk és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Amíg ez elősül addig a zöldségeket szépen feldaraboljuk, és ha már fehér a hús a sütőben szépen a tepsibe pakoljuk őket.
Chilis olíva olajjal meglocsoljuk az egészet, és visszatesszük sülni. Amikor már érezzük, hogy jó illata van, akkor átforgatjuk a tepsiben őket, hogy minehol egyenletesen pirosra a húsok, és a zöldségek is megfelelő állagúra süljenek.
Az így elkészült egytélétel ötvözi a friss zöldségek és a fűszersó ízét, ami különleges aromát kölcsönöz az ételnek. Természetesen rizs körettel is ehetjük, de ahogy a bevezetőben is írtam egy időre elég rizst fogyasztottam az utóbbi időben, így most azt én kihagyom :)Jó étvágyat kívánok hozzá!- Palkó -A különleges fűszerek biztosításáért köszönet illeti a Ninive Butikot, ahol ti is nagyszerű különlegességekre bukkanhattok ha szétnéztek az oldalukon!