Krumplifánk

  • 2016.01.07.
  • 3





Egyszerűen elkészíthető, laktató fánk. Fogyaszthatjuk főfogásként is leves után. Kívül ropogós, belül puha, igazán finom.




Hozzávalók (4személyre): 1 kg krumpli, 10 dkg liszt,
2 tojás, 2,5 dkg vaj, 2,5 dl víz, 2 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, ½
mokkáskanál őrölt szerecsendió, a sütéshez:olaj.





Elkészítése: A vizet felforraljuk a vajjal, a sóval, a borssal meg a
szerecsendióval, beleöntjük a lisztet és állandóan kevergetjük,
amíg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve beledolgozzuk az egyik tojást. A
krumplit meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Levét jól kicsavarjuk, a tésztába tesszük. Hozzáadjuk a megmaradt tojást, alaposan
összekeverjük. 10 percig hagyjuk pihenni, majd bő, forró olajba evőkanállal
fánkokat szaggatunk, és közepes lángon pirosra sütjük. Reszelt sajtot, tzatzikit
kínálhatunk hozzá.

Címkék

Krumpli Fánk Kelt