Házi csokitorta

  • 2016.02.11.
  • 8


Ha valaki valamilyen ételallergiával küzd, akkor a környezete biztosan azt hiszi, hogy merő sanyarúság az élete, lemondás minden étkezés és biztosan nem eszik semmi finomat. De ha egy picit belemélyed az ember a témába, akkor hamar kiderül, hogy bizony lehet igazán finomakat enni, csak megfelelő dolgokkal kell kiváltani az éppen kihagyandó alapanyagokat, és így még a bevált receptek is működhetnek. 
A házi csokitorta receptem már nem újdonság, de annyira tökéletes lett ez a laktóz- és gluténmentes változat, hogy megérdemel egy külön bejegyzést.
A liszt helyett rizsliszt és egy pici kukoricakeményítő van benne, a krémben meg tej helyett mandulatej (kifejezetten finom lesz tőle!), liszt helyett meg kukoricaliszt és rizsliszt vegyesen, vaj helyett margarin. A végeredmény tökéletes, tényleg, semmivel sem rosszabb, mint az eredeti verzió. Csak egészségesebb (meg egy picit drágább, de nem nagyon). 
Persze ha valaki laktózmentes és gluténmentes édességet szeretne, akkor lehet csinálni gyümölcssalátát, meg ilyeneket, de mennyivel nagyobb örömet szerez az ember, ha egy igazi tiltólistás sütit csinál meg ilyen kivitelben. 
[...] Bővebben!