Mézes-krémes-az igazi Marlenka..vagy mégsem az igazi?

  • 2013.11.30.
  • 0

Lehet, hogy nem kellene mindig belenyúlni a már jól működő dolgokba, de sajnos az nem én volnék..Magamévá kell tennem, hogy más legyen, mint a szokványos, egyszerűen muszáj.Tehát, a varázsfiókomat kihúzva,a főszereplő a marcipán lesz.Hozzávalóka tésztához:40 dkg
teljes kiőrlésű
tönkölybúzaliszt,10 dkg vaj,5 dkg nádcukor,1 tojás,1 kk. szódabikarbóna,3-4 ek. tej,5 dkg méz.a töltelékhez:20 dkg vaj,5 dkg nádcukor,1 citrom héja,(kezeletlen v.tasakos)4 dl tej,6 dkg búzadara,csipkebogyólekvár,a rétegek kenéséhez,valamint 20 dkg marcipánEgy tálban keverd simára a tejet,mézet a cukorral, vajjal és a tojással, tedd vízgőz fölé és állandó keverés mellett főzd össze-ez pár perc. Miután levetted a gőzről és langyosra hűlt, hozzákeverheted a szódabikarbónás lisztet. Az összegyúrt tésztát, fóliázva fél órára rakd hűtőbe.A fél órás pihenő után a tésztát "négyeld fel "-azaz,oszd négy felé és vékonyra nyújtsd ki, majd egyenként,papírral bélelt tepsiben, 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd,kb. 8-10 percig.Próbáld meg azonos vastagságúra,alakúra, méretűre nyújtani a tésztát.A krémhez a puha vajat a nádcukorral jól keverd ki, majd a forralt tejbe szórd bele a búzadarát és folyamatosan kevergesd, amíg meg nem fő. Kihűlésig keverd néha át, majd add hozzá a cukros vajat, a reszelt citrom héjat és habverővel keverd simára. Majd úgy oszd el, hogy a négy lapra elegendő legyen.A négy megsült lap közül a két legszebb kerüljön alulra és felülre, így kiválasztva a lapokat a következő sorrendben töltsd meg:LAPLEKVÁRDARÁS KRÉMMARCIPÁNmegint LAP.. stb.A lekvárt melegen és vékonyan kend fel.Az utolsó lapra ne kenj semmit, csak folpackkal takard le és rakd hűtőbe pár órára.Ezalatt megpuhul a tésztája annyira, hogy a széleit le tudod vágni. Most már megkenheted a maradék darás krémmel és a tészta levágott széleit morzsold rá.Ne várj senkire, azonnal vágj egy szeletet magadnak..