Nyúl almaborban sütve

  • 2020.10.07.
  • 6

Ha még soha nem készítettetek nyulat, most itt a remek alkalom. Tudom, sokan idegenkednek a "nyuszitól", de nem érdeme kihagyni. Nem véletlenül a francia konyha nagy kedvence, de a régi magyar konyhában is megtalálható volt. Más kérdés, hogy manapság nemigen kapható mindenhol, de, ha ráakadunk, akkor kihagyhatatlan. Nekem szerencsém van, mert van egy "lelőhelyem", ahol sem mindig, de néha kapható. Ez a Szentendrén található Friss Élelmiszerbolt. A kiszolgálás olyan tökéletes, hogy a nyulat szakszerűen fel is darabolják, mert nem biztos, hogy otthon nekilátnék. (A csirke már nem fog ki rajtam...). Ezt a nyulat most egy francia recept ihlette, almabor, méz, zöldségek, tökéletesen kiegészítik a nyúl vadhúsra emlékeztető zamatát. Igazi ünnepi fogás.Tovább »