Rácponty karácsonyra, vagy csak úgy...

  • 2015.11.22.
  • 7

Közeleg a karácsony, fénybe borul a város, a terek, a kirakatok, az épületek... . És már mindenütt állnak a karácsonyi vásári házikók, karácsonyi ajándékokat, finomságokat, dekorációkat kínálva. Talán ideje elgondolkodni nemcsak az ajándékokon, hanem a karácsonyi menün is.Magyarországon a hal hagyományosan a szentestei vacsora elmaradhatatlan része, ami az esetek többségében halászlé vagy rántott ponty.A hal vagy a „halfélék” nálam viszont gyakran kerülnek az asztalra, ami nem jelenti azt, hogy karácsonykor akkor nem, de ez nem merül ki a fent említett két fogásban. Ez lehet pisztráng, fogas, harcsa, garnéla, kagyló, különböző tengeri halak: laposhal, nyelvhal,, lazac ... Esetleg rácponty, ami mindig az alábbiak szerint készül.Tovább »