Crépe Suzette- A francia palacsintacsoda egészségesen

  • 2016.07.23.
  • 0

Mára egy villámgyors desszertet dobtam össze, főleg akkor villámgyors, ha van egy kis maradék palacsinta, de ha nincs az sem gond, gyorsan elkészül néhány darab a desszerthez.Előnye még, hogy tényleg nem sok hozzávaló szükséges hozzá, mindössze egy kevés vaj, narancs leve és a héja, na meg egy kis narancslikőr sem árt, ha van otthon. Nekem nagyon ízlett, biztosan fogok még készíteni ilyet máskor is.Vendégvárónak is remek desszert, hiszen látványos, szinte képtelenség elrontani és néhány fázissal lehet előre készülni vele.Ha igazán látványosat akarsz, a likőrt csak a tányéron öntsd rá és gyújtsd meg, hihetetlen látványos lesz így flambírozva. Így készítettem ( 4-6  db palacsinta lesz belőle)Palacsintához: 10 dkg zabliszt, 1 tojás, 1,5  dl tej, 1 dl szódavíz, 1 csipet só, 0,25 dl olivaolajSzószhoz: 2 narancs héja és leve, 2-3 ek (Grand Marnier, vagy Cointreau) narancslikőr, 10 dkg vaj, 1 ek DW 1:4 annyi édesítőszerA palacsintához a hozzávalókat szokás szerint összekeverem, majd forró serpenyőben kisütöm. A szószhoz a narancslevet a hájával és az édesítőszerrel elkezdem melegíteni, majd a vajjal folyamatos keveréssel sűrű szószt főzök belőle, a végén a likőrt is hozzáadom és még egy percig főzöm.A palacsintákat egyesével belemártom a szószba, majd négybe hajtva tálalom. Jó étvágyat, nagyon finom.Megjegyzés: az eredeti recept cukorral készül, ami így természetesen jóval sziruposabb lesz.