Piros bogyós krémleves mini túrógombócokkal

  • 2016.07.05.
  • 0

Valamilyen könnyen és gyorsan elkészíthető gyümölcslevesen gondolkoztam, ami nem az a 12 egy tucat, hanem van benne valami pláne. A suliban a menzán például sose szerettem a gyümölcslevest, egyrészt azért, mert nem tudtam megbarátkozni azzal a nagyon vegyes gyümölcs ízével, valamint soha nem volt hideg, csak langyos. Nem is csodálom, hogy nem ízlett. Mivel mostanában a túrógombóc korszakomat élem, ami nem is olyan újdonság, mert gyerek korom óta imádom, most újra variálom az ötleteket. Ennek a rajongásomnak a gyümölcsét majd még később is élvezheted. Most mindenesetre szuper mini túrógombócok lesznek a levesbetétként.A két dolog kombinációjából született az az ötlet, hogy ha ez már ilyen extra finomság, mi lenne, ha fagyi kehelyben kínálnám, benne a mini túrógombócokkal és egy kis gyümölcsdekorral emlékeztetőül a benne lévő finomságokra. Hát a kép azt hiszem magáért beszél. Most tényleg nem túlzok, ez valami brutál – über –  szuperjó cucc lett.Olyan jónak találtam főkóstoláskor, hogy végül nem is levesnek, hanem desszertnek ettük, ezt mondjuk már láttam mástól is.  Továbbra is támogatom az ötletet.Most jöjjön az a roppant egyszerű és gyors ötlet, ami alapján te is elkészítheted. Természetesen édesítőszerekkel, hogy igazán egészséges legyen. A rengeteg bogyós gyümölcsnek köszönhetően pedig egy vitaminbomba lett, tele c vitaminnal, antioxidánsokkal, a túrógombóc pedig egy kicsit tartalmasabbá teszi.Mielőtt nekifognál azért remélem elidőzöl kicsit itt a képek nézegetésével. Hozzávalók kb. 4 fő részére:350 g piros bogyós gyümölcs vegyesen + egy kevés a díszítéshez , én 300 g málnát majd a többi 50 g- ot szederrel, áfonyával és egy kevés ribizlivel pótoltam ki, 300 ml tejszín (fele normál habtejszín és kávétejszín), édesítőszer ízlés szerint (természetesen most is DW 1:4 annyit használtam), 1 citrom reszelt héja, pici citromlé, egy nagyon kevés vanília kivonatElkészítése: a gyümölcsöt felöntöm a tejszínnel, majd összeturmixolom gyorsan rúdmixerrel és leszűröm, hogy a magok ne kerüljenek bele. Édesítem és ízesítem a vaníliával, a citromlevével és a héjával. Érdemes megkóstolni, hiszen a ribizli mennyisége meghatározza, hogy mennyi édesítő és citromlé kell bele. Legyen savanykás, de azért ne túlságosan.Én tejszínnel készítettem, de amennyiben inkább a joghurtot preferálod, akkor használhatsz natúr joghurtot is.Hűtőbe teszem és hagyom hűlni, amíg a túrógombócot elkészítem.Túrógombóchoz: 125 g túró, 1 kicsi tojás, 1 kis csipet só, 50 g teljes kiőrlésű búzadaraA túrógombóc hozzávalóit összegyúrom, majd 20 percet hagyom állni, apró, diónyi golyókat formázok belőle, végül sós vízben a szokott módon kifőzöm.Egy adag ch tartalma is rendkívül alacsony, 13, 2 g tekintve, hogy a bogyós gyümölcsökben mindig nagyon kevés gyümölcscukor van, így amennyiben számolod a diétádban lehet, hogy még ki kell egészíteni egy kevés friss gyümölccsel.(100 g-ban található szénhidrát – málna 5 g, szeder – 6 g, áfonya 7 g, ribizli 7 g)Mentés