Mákos hókifli

  • 2015.04.14.
  • 7

Nem csak karácsonyra, de bármilyen alkalomra szívesen készítem a hókiflit. Gyermekkori emlékeim törnek rám, ahogy beleharapok ebbe az omlós sütibe. Nagymamám mindig ezt sütötte apukámnak,
mikor hétvégén látogatni mentünk őt a laktanyába. Kedvenc sütije volt, sőt a mai napig szülinapjára ezt kéri.Hozzávalók:30 dkg liszt12 dkg zsír2 dkg élesztőfél pohár tejföl kevés tej és cukor az élesztőhözTölteléknek:cukrozott darált mák (dió,
meggy)Az élesztőt a tejben felfuttatom. A hozzávalókkal együtt jól kidolgozom. Kicsit kelni hagyom, majd vékonyra elnyújtom és a kisméretű pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Tölteléket halmozok rá, kiflinek feltekergetem.Töltelék: cukrozott mák ledarálva, kevés vízzel elkeverve, hogy összeálljon.Szoktam még cukrozott darált dióval vagy meggyel is tölteni.Előmelegített, közép meleg sütőben világos színűre sütöm.Még melegen vaníliás porcukorba meghempergetem.