Gyors kakaós csiga recept

  • 2014.03.29.
  • 7

Ha szupergyors, puha, omlós kakaós csigát szeretnétek sütni, akkor ezt a receptet ajánlom.Tavaly láttam meg Gesztenye oldalán a diós csiga receptjét és utána Gabriellánál a kakaós csiga változatot. Azóta én is többször elkészítettem, lefotózni viszont most tudtam, most is csak azért, mert dupla adagot készítettem így maradt belőle.
Picit változtattam az eredeti recepten, olaj helyett olvasztott vajat, porcukor helyett pedig kristálycukrot használtam.Nekem két adag sütéssel együtt 45 perc alatt lett kész, egy adag fél óra alatt elkészül.Itt már a dupla adag hozzávalóit írom le, amelyből
kb 30 db kisebb csiga lesz:50 dkg túró (zsírszegény, tégelyes - Lidlben vásárolom)10 ek cukor1 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
2 csipet só50 dkg liszt2 kk szódabikarbónaTöltelék:4 ek kakaópor8 ek cukorElőször a sütőt kapcsolom be amíg a tészta elkészül (kb 15 perc) addig előmelegedjen.A túrót a cukorral együtt villával áttöröm, hozzáadom a tejet, sót és 10 ek olvasztott vajat, jól elkeverem. Végül a szódabikarbónás lisztet hozzákeverem és kézzel összegyúrom.Kettőbe veszem a tésztát, az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtom
30x40 cm-es téglalap alakúra. Maradt ki olvasztott vajam, ezzel megkenem a tészta tetejét és egyenletesen megszórom a töltelék felével. Mint a bejglit feltekerem, kb 2 cm-es csigákat vágok belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és légkeverésen 180 fokos sütőben 15 percig sütöm.
Amíg ez az adag sül elkészítem a másik tekercset is és felszeletelem. Ha kisült az első adag már rakom is be a sütőbe a másodikat. Mikor kisültek vaníliás porcukorral meghintem a tetejüket és már fogyasztjuk is.

Címkék

Desszertek Túró