Tojástekercs

  • 2012.01.14.
  • 6

Hétvégén gyakran teszem az asztalra reggelire ezt az ételt. Ha nem vagyunk túlságosan éhesek, akkor vacsorára is jó lesz, bár legtöbbször tartalmasabb ételre vágynak estefelé éhenkórász lányaim és férjem.A receptet nem én találtam ki, egy ezer éves Nők Lapjából lett kiollózva. Viszont gyors, finom és még mutatós is.Íme: 8 tojást, 1 evőkanál lisztet, 1, 5 doboz telfölt, 1 csokor apróra vágott petrezselymet alaposan összekeverünk és sózunk. (én időnként apróa vágott sonkadarabokat is keverek a masszához és van, hogy snidlinget is, de persze ez opcionális, az alaprecept erről nem ír.)Alufóliával kibélelek egy négyszögletes tepsit, amelybe 0,5 dl étolajat öntök. Az olajos tepsit felforrósítjuk a sütőben, majd gyorsan kihúzzuk és beleöntjük a masszát. Megsütjük. Ne ijedjünk meg ha felpúposodik sülés közben, mert majd lelapul. Ha megsült, szórjuk meg zsemlemorzsával, reszeljünk rá füstölt vagy sima sajtot és a fólia segítségével tekerjük fel. Szeletelve hidegen, melegen salátával nagyon finom.

Címkék

Reggeli Tojás