Sonkás tojásos sajtos kosárkák- ahogy a férj készíti

  • 2012.01.15.
  • 8

Férjem díjnyertes reggelije. Azt mondta, egy pillanatra látta meg valamelyik angol nyelvű internetes oldalon a receptet. Képtelen felidézni hol, de nincs is rá szükség, ez úgyis az ő receptje mostantól nálunk és vasárnap ha éppen ráér el is készíti nekünk. Amikor először tette az asztalra, elállt a lélegzetem, annyira mutatós ételt varázsolt seperc alatt elénk. Nemcsak helyes, finom is. Azt tudni kell, hogy legtöbbször nem szeretem ha Zoltán a konyhában sertepertél, mert annak többnyire hatalmas rumli lesz a vége. Szerintem nem sértődik meg ha gasztrobarbárnak nevezem nagy nyilvánosság előtt. Máshoz ért, másban kiváló. Meg ebben a nem is tudom hogy nevezzem étel elkészítésében.Sonkás, tojásos kosárkák Zoltán módraA muffinsütőmet vékonyan kiolajozta, majd a mélyedésekbe belehelyezett egy szelet finom sonkaszalámit (esetleg tarját). Mindegyik kosárkába beleütött egy tojást, picit meg is sózta de nem biztos, mert sóellenes és ha a sonka sós, akkor minek....A tojásos sonkát egy kicsit megsütötte, majd kihúzta a sütőből és egy kis darab sajtot tett a tetejükre. (ha van akkor füstöltet ha nincs akkor sima trappistát). Betolta a sütőbe és amikor szépen ráolvadt a sajt, máris késznek nyilvánította a reggelit. A muffinsütő mélyedéseiből könnyedén kijön egyben a sonkás, tojásos kosárka. Mindenféle zöldségköret, saláta és főleg friss baguette vagy császárzsemle illik hozzá. Mondjuk Zoltán kechuppal önti nyakon- szerencsére csak a sajátját, ám a gyerekek szívesen eszik az uborkát, paradicsomot és paprikát, jégsalátát is hozzá.