Olivás csirkemáj - egyszerű és isteni!

  • 2015.08.07.
  • 6

Hozzávalók: 1/2 kg csirkemáj, olíva olajJól látod, csak ennyi kell hozzá!
Elkészítés:Egy teflon vagy más tapadásmentes edénybe annyi olíva olajat öntünk, hogy befedje az alját. Akkora edényt válasszunk, hogy a csirkemáj 1 rétegben, kényelmesen elférjen az alján. Az olajat kicsit megmelegítjük, és belerakjuk a csirkemájat. Sót nem, majd csak a végén. Vizet sem: azt a végén sem. Mérsékelt hőfokon, kevergetés mellett, fedő nélkül sütjük. Nem szabad nagy hőfokon, mert akkor kívül megég, belül nyers marad. Csak türelem, így is 1/4 óra alatt készen van! Bizony jól látod, csak ennyi ...Itt a képen még kicsit rózsaszín: Addig süssük, amíg teljesen ki nem fehéredig, nem ereszt már levet, és el kezd pirulni az olajban. Ha eddig nyugiban elvoltunk, akkor most a végén figyelni kell, hogy csak épp egy kicsit kapja meg kívül. Ha nagyon megpirítod, a szaft és a máj is keserű lesz...Azért ne ijedj meg, egyszerű ám..csak azt mondom légy óvatos, inkább kevésbé mint túlságosan legyen pirult.Tádámm...Készen van. Az íze, illata isteni.A tányérunkon sózzuk. Valóban nem kell semmi fűszer, a friss csirkemáj és olíva olaj együtt csodálatos.Tipp:Ha nem bírod ki és akarsz fűszerezni, kevés őrölt borssal
/ kakukkfűvel / majoránnával
sütéskor megszórhatod, ízlés szerint.