HABOS MEGGYES PISKÓTA

  • 2015.11.29.
  • 3

Ismét itt az év vége. Egyrészt rossz, mert már megint eltelt egy év, másrészt viszont jó, mert itt a karácsony.Nagyon szeretem ezt az ünnepet. Ahogy telnek felettem az évek, egyre jobban átérzem az Adventi várakozást, ami a szentestén teljesedik be.Minden gyertyagyújtásra szoktam süteményt sütni, hiszen ezek ünnepnapok.Készítettem egy meggyes piskótát, amit rózsaszín tejszínhabbal díszítettem és ezzel ünnepivé változott.6 tojás12 dkg kristálycukor12 dkg lisztfél cs. sütőpor7dl-es üveg magozott meggybefőtt2 dl tejszín1 ek. porcukor 1 tk. piros ételfestékA tojásokat legalább egy órával előtte kivettem a hűtőből, hogy ne
legyen hideg. Azt olvastam, hogy hideg tojásból nem lehet jó piskótát készíteni. A kristálycukrot a tojásokkal együtt géppel felvertem.A lisztet és a sütőport átszitáltam és kisebb adagokban fakanállal a habhoz kevertem. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleltem és beleöntöttem.A meggyet a levétől kinyomkodtam és egy kis lisztben átforgattam. Így nem süllyed majd le sütéskor a piskóta aljára.A gázsütőt 5-ös fokozaton előmelegítettem és kb. 25-30 perc alatt megsütöttem.Sütőrácson hagytam kihűlni.A tejszínből a
porcukorral és az ételfestékkel együtt kemény habot készítettem.Habzsákba raktam és kidíszítettem vele a piskótát.Kellemes Adventi várakozást!Facebook oldalamhoz ITT csatlakozhattok!