RIBIZLIS MANNA

  • 2015.06.27.
  • 7

Ezt a sütit tényleg bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.A múlt héten cseresznyével sütöttem meg.Most már érik a ribizli és gondoltam ezzel is elkészítem.Először leszedtem a ribizlit, leszáraztam, megmostam és hagytam, hogy száradjon.Hozzákezdtem a tésztához.5 tojás25 dkg kristálycukor1 cs. vaníliás cukor20 dkg vaj2 dl tej vagy tejszín25 dkg liszt1
cs. sütőpor 2 dl tejszínribizliA tojássárgáját a cukorral habosra vertem a robotgéppel.Hozzáadtam a lágy vajat és apránként a langyos tejet.A lisztet átszitáltam és a sütőporral együtt belekevertem a masszába.A tojásfehérjéből kemény habot készítettem és ezt is hozzákevertem. Itt már a gépet alacsonyabb fokozatra állítottam.Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és a tetejére szórtam a ribizlit.A gázsütőt előmelegítettem a 4-es fokozaton és ugyanezen a fokon 40 percig sütöttem.A tejszínhabból kemény habot készítettem, habzsákba raktam és kidíszítettem vele a süti tetejét.Ribizli fürtöket raktam még a tetejére.Egy hibája volt a sütinek, hogy a ribizli nem maradt meg a tetején.A barack és a cseresznye nem
süllyedt le az aljára, de a kis ribizli szemek igen.De az ízén ez nem változtatott és nagyon finom volt ez a változat is.Facebook oldalamhoz
ITT
csatlakozhattok.Jó sütkérezést!