RIGÓ JANCSI

  • 2015.04.25.
  • 5

Ez a süti szerintem nagyon sokunk kedvence. Pár éve még a cukrászdából vásároltuk, de most már megsütöm a családnak.Két kakaós piskóta között tejszínhab, amely közül az egyik szintén kakaós.Több receptet is átolvastam és van ahol azt ajánlják, hogy 1 piskótalapot süssek és vágjam ketté.De én inkább két külön lapot sütöttem, ez nekem így biztosabb!!6 tojás12 dkg kristálycukor10 dkg liszt2 csapott ek. cukrozatlan kakaópor7 dl tejszín, Meggle cukrászhab1 csapott ek. cukrozatlan kakaópor1 púpozott ek. kristálycukor1 cs. 1dkg-os Dr.
Oetker zselatin1 Boci étcsokoládé4 dkg vaj A tojásokat a cukorral habosra kevertem, természetesen géppel.A lisztet a kakaóporral átszitáltam és kézzel belekevertem a habba.Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben elosztottam a habot, eligazítottam, hogy mindenhol egyformán legyen belőle.
Előmelegített gázsütő 4-es fokozaton megsütöttem.4 dl tejszínt kemény habbá vertem. A végén beleszitáltam a kakaóport
és a zselatinnak a felét.-Fél csomag zselatint 2 ek. vízben elkevertem és amikor még készült a hab akkor adtam hozzá.- Rákentem az egyik piskótalapra és betettem a hűtőbe.3 dl tejszínt szintén kemény habbá vertem, de ebbe beletettem az 1 púpozott ek. kristálycukrot. Ehhez is hozzáadtam a fél. csomag zselatint.Ismét betettem a hűtőbe addig amíg a csokoládét megolvasztottam.A Boci étcsokit kockáira daraboltam. Gőz felet 4 dkg vajjal felolvasztottam majd rákentem a sütemény tetejére.Nagyon jól sikerült, a férjem nagyon dicsérte és ez az amiért van kedvem minden héten újabb és újabb sütiket csinálni!Facebook oldalamhoz
ITT
csatlakozhattok.Jó sütkérezést!