TEJSZÍNES KRÉMES

  • 2015.03.01.
  • 3

Ezért érdemes különböző csoportoknak a tagja lenni a facebook-on.
Ezt a krémest is egy ilyen csoportban találtam és aztán egyre többen megsütöttük.Ez a sárga krém tényleg olyan mintha bolti krémest ennénk, de ebben nincs semmi adalék.Tepsi méret:
23 x
35 Piskóta:4 tojás
8 dkg kristálycukor8 dkg liszt1 kk. sütőporSárga krém:7 tojás fehérje10 dkg kristálycukor1 csipet só3 cs. vaníliás pudingpor15 dkg kristálycukor1,5 dl víz
+
7 dl vízTetejére:3 dl tejszín2 ek. kristálycukor1 Dr. Otker zselatin , 1dkg-os, ha állati a tejszínA tojásokat a cukorral és a csipet sóval habosra kevertem 10 perc alatt géppel.A sütőport a liszttel együtt beleszitáltam és
elkevertem a habban.A sütőt előmelegítettem az 5-ös fokozaton.A tepsibe szilikonos sütőpapírt tettem, beleöntöttem a piskóta tésztáját és 25-30
perc alatt megsütöttem.Kiborítottam a tepsiből, lehúztam róla a sütőpapírt és rácsra helyeztem.A piskóta addigra kihűlt amikorra a krémet elkészítettem.A tojásfehérjékből a cukorral és csipet sóval kemény habot vertem. A pudingport elkevertem a cukorral és 1,5 dl hideg vízzel, majd a többi hideg vízzel felhígítottam.Feltettem a tűzhelyre és besűrítettem a pudingot.A még meleg pudingba belekevertem a tojásfehérjéből készült kemény habot és visszaraktam a tűzre és még 5 percig főztem. Ettől a művelettől tartottam, de a hab ne esett össze és jól sikerült.A piskótalapot megfordítottam és így az aljára rákentem a még meleg krémet.Betettem a hűtőbe.A tejszínből a cukorral és a zselatinnal kemény habot készítettem és rákentem a sárga krémre.Megszórtam a dekorcukorral.A sárga krém nagyon finom. Legközelebb tejszín nélkül fogom elkészíteni leveles tésztával és akkor
tényleg olyan lesz mint a gyermekkorom cukrászdában vásárolt krémese! És persze porcukorral jól megszórom a majd tetejét!Köszönöm a receptet Csíki Annamáriának!Facebook oldalamhoz

ITT

csatlakozhattok.Jó sütkérezést!

Címkék

Habos Tejszínhab.