LEVELES TÚRÓS

  • 2013.09.01.
  • 8

piroskonyhaDesszert nélkül nincs hétvége!Tegnap nem voltam itthon, így ma volt a főzés napja is. Ezért valami egyszerű édességre futottam az időmből. De nagyon ízlett a férjemnek.50 dkg-os leveles tészta40 dkg túró1 citrom reszelt héja és kifacsart leve3 ek. kristálycukor1 cs. vaníliás cukor3 tojásporcukor a szóráshoz1 tojás a kenéshez Szeretem ha van itthon leveles tészta a fagyasztóba. A Tescóból szoktam hozni, és ha hirtelen kell akkor van mihez nyúlni.Ma is így voltam. Nem sok időm volt és ez nagyon meg tudja könnyíteni a süteménykészítést.Még a reggeli órákban kivettem a fagyasztóból.Amikor kiengedett, akkor vékonyra kinyújtottam.
16 db kockára vágtam és az egyik oldalát bevagdostam.piroskonyhaElőtte már elkészítettem a tölteléket.A túróhoz hozzáadtam a cukrot, vaníliás cukrot, 3 tojás sárgáját. A citrom héját lereszeltem, és kifacsartam a levét. Ezt is a túróhoz kevertem.
A 3 tojásfehérjéből nem túl kemény habot vertem és azt is belekevertem a túróba.Ezzel a töltelékkel megtöltöttem a lapocskákat, melynek a széleit felvert tojással megkentem.A bevagdosott részt ráhajtottam a túrós részre, és körbenyomkodtam, hogy sütés közben hozzáragadjon.piroskonyhaSütőpapírral kibélelt tepsibe raktam, és a tetejét megkentem tojással.Előmelegített sütőben 15 perc alatt készen lett.piroskonyhaA tepsiből kiszedve hagytam egy kicsit hűlni, majd megporcukroztam.piroskonyhapiroskonyhaTermészetesen rögtön hozzáfogtunk enni, hiszen langyosan nagyon-nagyon finom volt.
Jó étvágyat!