Fonott kalács

  • 2018.03.27.
  • 6

Mindjárt itt a húsvét, úgy hogy fellelkesültem, hogy fonott kalácsot készítsek lisztkeverék nélkül. Osztottam szoroztam a lisztekkel és az arányokkal végül elkészült ez a variáció. Egy puha belsejű, ropogós külsejű, ízletes kalács, egy bajom van vele, hogy lehetne egy kicsit nagyobb, szelősebb...sebaj majd még egy kicsit dolgozok rajta, első próbálkozásnak mindenesetre nem rossz, sőt :).Hozzávalók:100 g barna rizsliszt50 g tápióka liszt40 g köles liszt10 g bambuszrost liszt20 g útifű maghéj30 g eritrit1 cs porélesztőcitromhéj1 egész tojás, 1 fehérje
(a sárgáját félretesszük a tetejére)40 g zsiradék1 dl növényi tejcsipet sóÖsszekeverjük a száraz hozzávalókat, a tejben felolvasztjuk a zsiradékot majd a lisztekhez adjuk a tojással együtt és egyneművé dolgozzuk (1-2 perc és összeáll). Meleg helyen kelesztjük kb 1 órát. Olajos kézzel 3 részre osztjuk a tésztát, kb 25 cm-es rudakat formázunk belőlük és összefonjuk. A maradék sárgájával lekenjük a tetejét és még kb 15 percig kelesztjük majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 40 percig.