Csokis répatorta (glutén-, laktóz- és cukormentes)

  • 2017.03.22.
  • 9

Hamarosan itt a húsvét, ami nem telhet el répatorta nélkül, ugye ugye?! Egy régi receptemet turbóztam fel egy kis csokival, mert az mindenbe jó
:).Hozzávalók
23 cm-es tortaformához:18 dkg darált dió20 g nyílgyökérliszt vagy tápiókaliszt100 g kókuszzsír2 evőkanál xilit vagy más édesítőszer4 tojás1 tk sütőpor30 dkg reszelt répa60 g min. 70%-os étcsokoládéegy csipet sóA tésztához a liszteket és az apróra vágott étcsokit összekeverjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük az édesítővel majd hozzáadjuk a felolvasztott kókuszzsírt, jöhet a reszelt répa végül a lisztek és a csoki. A fehérjét kemény habbá verjük, majd két részletben a sárgájához adjuk Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 35 percig. A formába hagyjuk kihűlni.A tetejére olvasztott csokit (60 g étcsoki
+ 1tk kókuszzsír) öntünk.