Sajtos pogácsa - az IGAZI

  • 2015.10.13.
  • 7

A POGÁCSA, amit várnak minden eseményen, amikor viszem. Isteni omlós, ízes és roppant egyszerű összerakni. Nem kell keleszteni, csak begyúrod, nyújtod, szaggatod és mehet a sütőbe.
Pár hete a MamaJour megnyitójára is ezt vittem. Imádták :)
Hozzávalók:60 dkg liszt, 25 dkg vaj, 2 tojás, 15 dkg reszelt sajt
+ a tetejére, 2 dl tejföl, 3 kávéskanál só,
5 dkg élesztő, 1 dl tej (lehet magtej is), kevés cukor.Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatom.A többi hozzávalót beteszem a dagasztótálba, a felfutott élesztőt ráöntöm majd bedagasztom.Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni, de ne ijedjünk meg tőle, bőven lisztezett felületen kézzel tovább kell gyúrni és szép, nyújtható állaga lesz.A kinyújtott tésztát pogácsa szaggatóval (boros pohárral, pohárral, kinek mi tetszik), kiszaggatom, tepsire rakom. Tetejét tojássárgájával megkenem és tetszőleges feltéttel megszórom (sajt, köménymag, napraforgómag, tökmag, stb. stb.)180 fokon szép aranybarnára sütöm.A fő fogyasztó :)Forrás: Andi konyhája

Címkék

Pogácsa Gyors Kelt