Müzliszelet

  • 2012.09.23.
  • 4

P. nagyon szereti a müzliszeleteket. Szerintem tele vannak felesleges cukorral és más felesleges dolgokkal, szerinte pedig nincs mindig a boltban, ahova bevásárolni járunk. Így jött az ötlet, hogy csináljunk magunknak.Praliné Paradicsomon talált egy alap receptet, ez alapján csinálta, de szerintem ha nem talál receptet, akkor is így csinálta volna :))) A mennyiségek, hozzávalók tetszés szerint variálhatók, a lényeg, hogy a méz mindig arányos legyen a szárazanyaghoz!Hozzávalók:
8-10dkg zabpehely, 6-7dkg csemegemix, 3dkg szezámmag megpirítva, kevés mazsola, 13-15dkg méz.Csokis verziónál 10dkg étcsoki, 0,5dl étolaj.Az összes szárazanyagot összekeverem majd a mézzel alaposan összedolgozom. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm és kiegyengetem. Mehet egy éjszakára a hűtőbe. Másnap reggel tetszés szerint lehet olvasztott csokival megkenni és szeletelni.A bolti müzliszeletekből csak a DM-ben árusított banános csokisat szeretem, az összes többi számomra ehetetlen. Amikor P. elkezdte csinálni az itthonit, úgy voltam vele, hogy magának csinálja. Azonban amikor a pirított szezámmagos ízt megéreztem a számban egy kis maradék megkóstolása után, úgy döntöttem, hogy ebből én is eszek. Jelentem már 1 szeletet be is toltam, és szerintem holnap tízóraira is viszek! Isteni íze van!!!!

Címkék

Desszert Müzli