Plejskavica sörös mézes kukoricával

  • 2018.07.15.
  • 2

Az ajvárhoz legjobban passzoló étel mi lehetne más, mint egy szintén Balkánról származó húspogácsa, a plejskavica, a csevap testvére tulajdonképpen.A különbség talán annyi, hogy az utóbbi kisebb kolbász alakúra formázzák, míg előbbit nagyobb, kilapított formában teszik a grillre. Mindegyiket általában legalább kétféle darált húsból készítik, de van, ahol bárányt is tesznek bele, a marha és a sertés mellé.Ahogy a múltkor megosztott ajvár receptnél már említettem, sajnos nem volt lehetőségem most grillezni, így a gázon készült a hús és a kukorica is, de az biztos, hogy szabad tűzön lesz a legfinomabb, de természetesen a konyhában is érdemes nekiállni. Egy pofa sör mellé, – már aki szereti, – és lehet élvezni a nyaralást, vagy legalábbis ezt a hangulatot, amit az étel ad!Hozzávalók:50 dkg sertés darálthús50 dkg marha darálthús1 fej vöröshagymafél mokkáskanál szódabikarbónasó, borskókuszolajKukorica köret:4 cső kukorica1 deci sör1-2 evőkanál mézkókuszolaj – vajAjvár receptet itt találjátok!Elkészítése: A húsokat egy tálba tettem, hozzászórtam a felaprított vöröshagymát, a szódabikarbónát, sót és borsot, majd kézzel alaposan összedolgoztam és pár órára hűtőbe tettem. Még jobb, ha egy éjszakát áll.A kukoricát puhára főztem előző nap, így most csak belemártottam és állni hagytam kicsit a sörös mézes pácban.Egy serpenyőben kókuszolajat forrósítottam, majd a húsos masszából kb. tenyérnyi adagokat formáztam és mindkét oldalukat 8-10 perc alatt megsütöttem, papírtörlőre szedtem. A kukoricát közben félbevágtam és egy másik serpenyőben 1-1 evőkanál kókuszolaj, vaj keverékén minden oldalukon aranybarnára sütöttem.Hasonló bejegyzések:Grillen sült mustáros tarja mézes kukoricávalBarna sörös malacsült lilahagyma lekvárral és lencsesalátávalMézes mustáros csirkeSült paradicsomleves kukoricávalTárkonyos póréhagymaleves kukoricávalSörös malackodásJolly Joker főfogás – Chilis mézes csirkecombokSörös hagymaleves