Csicseriborsós karfiolos curry

  • 2018.01.05.
  • 1

A hátatok közepére sem kívánjátok a húst? De nem akartok éhezni és laktató ételre vágytok? A megoldás a curry lehet. Legalábbis én húsmentes napokon szinte mindig ezt választom és még A férfi sem ellenkezik, hanem nagy kanállal lapátolja befelé.Csicserit rendszeresen használok ilyen currykbe, de karfiollal még nem párosítottam, viszont ezentúl fogom, pláne, hogy a karfiolt sütöttem és nem pároltam, így más lett a textúrája és az íze is finomabb szerintem. Legtöbbször egymagában eszem a curryt rizs nélkül, viszont most volt otthon hajdina, abból is a pörköletlen fajta, ami sajnos nem olyan finom, mint a pörkölt és csak úgy simán megfőzve, elég nyögvenyelősen sikerült elfogyasztani legutóbb. Most viszont belecsempésztem a currybe, jó szottyosra készítettem emiatt is, és mert a curry akkor jó, ha szaftos, és lám a hajdina is egyből más színben pompázott, az ízét átjárta a sok fűszer, mondhatni az egyik legjobb curry kerekedett ki így eddigi pályafutásom során.Hozzávalók 4-5 főre:25 dkg csicseriborsó1 fej karfiol2,5 deci hajdina v rizs1 fej vöröshagyma2 deci paradicsomlé2 deci víz1 teáskanál kurkumafél mokkáskanál chili1 teáskanál édes pirospaprika1 mokkáskanál fahéj1 teáskanál római kömény(a fenti fűszerek helyett bármilyen curry fűszerkeverék is jó, garam masala, madras curry stb.)1 csokor petrezselyem v korianderA csicseriborsót beáztattam pár órára, majd megfőztem, leszűrtem. Természetesen konzerv csicseri is jó, úgy még gyorsabban kész az étel. Míg a csicseri puhult, a sütőt előmelegítettem 200 fokra, rózsáira szedtem a karfiolt és addig sütöttem, míg a teteje kicsit megpirult és roppanósan puha lett. Két és félszeres mennyiségű vízben puhára főztem a hajdinát is.Felkockáztam a vöröshagymát, kevés kókuszolajon üvegesre pároltam, majd hozzászórtam a csicserit, karfiolt, fűszereket és pár percig együtt pirítottam őket, majd hozzáöntöttem a főtt hajdinát, a paradicsomlevet és a vizet is. Kb. 5-10 percig rotyogtak együtt, hogy az ízek összeérjenek. Ha szükséges és még szaftosabbra szeretnétek, lehet még paradicsomlevet vagy pici vizet hozzáönteni.Tálaláskor a tetejét megszórtam petrezselyemmel.Még több curryreceptet ITT TALÁLTOK!Hasonló bejegyzések:Sütőtökös csicseriborsós tagineMarokkói csicseriborsós, sárgarépás egytálételCsicseriborsó-spenót curry bulgurralAlmás karfiolos pulykaCukkinis csicseriborsós lecsóSárgarépa-paradicsom curryMarhahúsos vöröslencse curryNapsütötte hal curry