Burgonya és kolbász avagy 1000x

  • 2021.02.09.
  • 6

Vannak azok a "hüje" főzősműsorok, amiket mindenki "utál", "mert már ezerszer láttam", oké és bocsesz
????
de ha utálod akkor miért nézted meg olyan sokszor?
...már ????Szóval, ebben a nagy körbe ismétlős műsoráradatban is akadnak néha olyan dolgok (szerintem) amit eddig nem vettünk észre, vagy épp kimaradt valahogy... hm...999-szer.
Példának okáért itt van egy olyan műszar
???? ami valóban nem a nagy okosságokról és műremekekről szól, sőt kicsitnagyon show jellegű, de! érdekes/meglepő házi receptekbe lehet ütközni akár az ezredik alkalomra ...A mai krumplis
tészta kolbászosan, hm...
is innen ered, igaz ott parasztkolbásszal készült, nálam meg debrecenivel, mert valaki kiette a hűtőmből reggelire -ha jól emlékszem- a fincsi házi kolbászomat...Tehát nem nagy dolog, semmi extra, csak épp finom ???? aztán még az is lehet, hogy Ti mindig így készítitek.KRUMPLIS TÉSZTA
DEBRECENIVELHozzávalók:25 dkg fodros kockatészta60 dkg burgonya1 fej vöröshagyma10 dkg kenyérszalonna2 pár debrecenifűszerpapikamajoránnabors, sóA burgonyát megtisztítjuk és apró kockákra daraboljuk.A vöröshagymát és a szalonnát felaprítjuk és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, meghintjük fűszerpaprikával, sóval, borssal, egy picike majoránnával ízesítjük, aztán vízzel felöntögetve jó puhára főzzük, de nem pépesre (nem a menzán vagyunk), úgyis összetörik valamennyire amikor összekeverjük.Közben a tésztát kifőzzük és a debrecenit kis kockákra vágjuk.Amikor a burgonya kellően puhult -a főzés utolsó 5-8 percében- hozzáadjuk a felkockázott kolbászt, majd a kifőtt tésztával alaposan összeforgatjuk.Kovászos-, vagy csemegeuborka illik mellé.


Egy régi, "öreg" kollégám szerint:
"A krumplis tészta egy fejedelmi étel!



...ha valaminek a körete."