Leves és minden avagy Mi van még

  • 2020.12.29.
  • 6

ha-ha
Tegnap átvettem a boltoktól az év végi készletkisöprés ötletét ????????Alaposan körülnéztem idehaza, mi van még amit el kell használni!Túl sok mindent nem leltem, de több félét, amikből egy pompás kis levest dobtam össze???? másodiknak meg ott volt a karácsonyra felhalmozott kapitális mennyiségű süti csodákból még vagy 86 deka, mondjuk ezt inkább reggel kellett vonla befalni, a tej, a kakszi vagy a tea sokat segített volna az állagát illetőleg... hm...

Viszont a leves nagyon fincsi lett... de evés közben rájöttem, hogy még van még egy-két nap az évből ???????? úgyhogy megint mehetek boltba, igaz sok minden nem kell, csak egy kis hagyma, fokhagyma, borsó, csirkemell, krumpli, paprika, paradicsom, zeller, meg néhány fűszer... ????MINDENTBELE LEVESHozzávalók:30 dkg csirkemell30 dkg burgonya15 dkg zöldborsó (fagyos)1 szál sárgarépa1 szál szárzeller1 fej vöröshagyma1 db paprika1 db paradicsom1 ger. fokhagymalestyánmajoránnasóA paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk.A csirkemellet és a többi zöldséget is felkockázzuk.A vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, megsózzuk, lestyánnal és majoránnával ízesítjük, meghintjük egy kis fűszerpaprikával elkeverjük és (csúnyán szólva) „lecsós”alapot készítünk ez kb.5-10 perc.Aztán az alaphoz adjuk a felkockázott húst a sárgarépát, a zellert, és felöntjük vízzel majd, amikor már egyet forrt jöhet a burgonya és a borsó, készre, puhára főzzük.Befejező műveletként fokhagymás rántással tesszük teltebbé.