Csirke és kuszkusz avagy Ezt nem

  • 2020.12.06.
  • 0

Hát Drágájim, ezt nem a Mikulás bácsi hozta,
egyszerűen
csak el akartam mondani, hogy
milyen jó kölök voltam és ezért ezt az ajándékot kaptam, a kedves, aranyos, nagy szakállú CiróBácsitól.Szerettem volna kitenni az ablakba, de azt úgysem látnátok (I.emelet ja!) és különben is elfogyott, de szerencsére fotó az készült róla, igaz nem mosolygok megilletődötten mellette, de Ti legalább jól megnézhetitek.
PIKÁNS CSIRKEMELLCSÍKOK
CUKKINIVEL ÉS KUSZKUSSZALHozzávalók:60 dkg csirkemell1 db cukkini25 dkg kuszkusz – 6 dl víz500 g passata (passzírozott paradicsom)4 ek. szójaszószkapor (friss vagy fagyos)kurkumarómai köménychili pehelysófekete szezámmag
A 6 deci vizet sóval, kurkumával és római köménnyel ízesítve felforraljuk; amikor forr belekeverjük a kuszkuszt, egyből lefedjük -légmentesen-, azonnal lehúzzuk a tűzről és 20-25 percre félre tesszük.Ez idő alatt a csirkemellet felcsíkozzuk, egy serpenyőben finoman megpirítjuk.Közben a cukkinit is csíkokra vágjuk aztán a hús közé keverjük, megsózzuk, kaporral, chili pehellyel ízesítjük, meglocsoljuk a szójaszósszal, felöntjük a passata-val és szépen összeforraljuk.Tálaláskor a kuszkuszt egy villával fellazítjuk, tányérral halmozzuk, rámerjük a pikáns csirkeragut és fekete szezámmaggal megszórjuk.