Alma és sajt avagy Csak simán

  • 2020.12.08.
  • 1

Az éves receptjeim közt barangolva, azt vettem észre, (a pofámmindeni) hogy rég hoztam az én Drágájimnak karaj/karajból készült receptet, természetesen a sertés állat karajára gondolok, mert a receptjeim, ugyi azok alapból zsírkarajok ????????No, el is szaladtam (biciklivel) hama-hama a boltba és egy formás darabot kiválasztottam, beszereztem, kifizettem, beharaptam... és ezt sem bántam meg, pedig nem nagy dolog, csak simán finom.Mondjuk, már holnapra is van ötletem, naná, hogy karajból????
ALMÁVAL ÉS SAJTTAL TÖLTÖTT SERTÉSKARAJ


ROZMARINGOS TÖRT CSICSÓKÁVALHozzávalók:60 dkg sertéskaraj2 db alma10-12 dkg Pannónia sajt
1 kg csicsóka (lehet több is ;) )1 db vöröshagymarozmaringsóvajliszt-tojás-morzsa (tökmag) a panírozáshozAz almákat megpucoljuk, vékony gerezdekre
vágjuk és a sajtot is feldaraboljuk.
A sertéskarajt felszeleteljük, finoman megklopfoljuk, megsózzuk, ráhelyezzük az almagerezdeket és a sajtdarabákat, majd összehajtjuk aztán a hagyományos módon bepanírozzuk, bő olajban kisütjük.(Csak egy ötlet: én a zsemlemorzsába, durvára tört tökmagot is kevertem, de ezt lehet másfajta mag is.)A csicsókát megtisztítjuk, fekdaraboljuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a közben felaprított és vajon aranysárgára pirított vöröshagymával összekeverjük/összetörjük, frissen aprított rozmaringgal ízesítjük.