Csirke és paprika avagy Krumpli és sajt

  • 2020.11.26.
  • 3

Az a helyzet, hogy egy kedves ösmerősőm, már nem egyszer tett arra célzást, hogy én aztán nem nagyon rajongok az egyszerűbb, szárazabb étkekért. Ahogy nézegeti a receptjeimet mindig van valami kis szaft, mártás, öntet akármi, ha máshogy nem, akkor külön kínálom mellé...pffMa csirkepaprikást kívántam, nokedlivel... még délelőtt, amikor olasz receptek közt kóboroltam... aztán eszembe jutott, hogy az már megint szaftos és ezért egy kicsit variáltam rajt....ez meg majdnem száraz lett
(nekem öléggé az ????).Azért túlzottan nem estem pánikba, inkább kanyarítottam hozzá egy jó kis köretet.
KALIFORNIAI PAPRIKÁS CSIRKERAGU

CHEDDAR SAJTOS BURGONYAPÜRÉVELHozzávalók:50 dkg csirkemell10-12 dkg parasztkolbász2 db kaliforniai paprika (piros-sárga)1 cs. csemegehagyma1 kg burgonya4 ger. fokhagyma5-8 dkg vaj10-12 dkg Cheddar sajt (világos)tejbors, sóA burgonyát és a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, feldaraboljuk és együtt sós vízben feltesszük főzni aztán a szokásos módon burgonyapürét készítünk belőle, majd a végén reszelt Cheddar sajtot is keverünk hozzá.Közben a csirkemellet kis kockákra daraboljuk és elkezdjük pirítani, a kolbászt felkarikázzuk, a paprikákat szintén kockára vágjuk és csemegehagymát is feldaraboljuk.Amikor a hús már finoman pirul, megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót, elkavarjuk, 1 deci (ne ám többet ????????
) vizet lottyintunk rá és közepes lángon
kb.10 perc alatt készre pároljuk.A ragut a sajtos burgonyapüré tetején kínáljuk.