Padlizsán és ricotta avagy Van az úgy...

  • 2020.10.20.
  • 3

Van az úgy, hogy nem kíván az emberfia húst enni és azt is egyszerűen ????
Ennyi... meg egy kis kolbász a zsebbe ???? TÖLTÖTT PADLIZSÁN
RICOTTÁS TÖLTELÉKKELHozzávalók:1 db padlizsán (35-40 dkg)10 dkg rizs25 dkg ricotta1 ger. fokhagyma1 db tojászsályabors, sómagvaksalátafélékHagyományos módon párolt rizst készítünk, amit 5-6 levél aprított zsályával ízesítünk.A padlizsánt alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kivájjuk, de úgy, hogy a héját ne sértsük meg, aztán a kivájt részt kis kockákra daraboljuk és olívaolajon, aranysárgára pirítjuk, picit megsózzuk. Félretesszük hűlni.A már nem túl meleg rizshez hozzákeverjük a ricottát, a tojást, a kihűlt padlizsán kockákat és egy gerezd zúzott fokhagymát, ízlésünknek megfelelően sózzuk borsozzuk.A „padlizsáncsónakokat” egy tepsiben rakjuk (én sütőpapírt is raktam alá) óvatosan megsózzuk, borsozzuk (vigyázzunk! a tölteléktől is kap egy kis ízt) beletöltjük a ricottás rizst, a tetejére szórhatunk különféle magvakat, vagy épp zabpelyhet.Előmelegített sütőben 190-200 fokon szépen megsütjük, ez akár 50-55 perc is lehet -figyeljünk rá-.Salátafélékkel tálaljuk.